pointer  
      Nederlands    Home 
appel aardbei peer bessen
Ik ben een consument > Hoe bewaren

Hoe bewaren

Appels

Appels worden best bewaard op maximum 7° Celsius, in een vochtige omgeving, gescheiden van groenten en andere fruitsoorten.

Behandel appels met zachtheid. Te hard nijpen in de appels, of ze laten vallen, of er iets op laten vallen, of er te zware dingen opstapelen, veroorzaakt blutsen, die pas na enkele uren zichtbaar zullen worden. Net op deze plekken zal het snelst bederf optreden.

TIP: bewaar ze in een plastic zak in het fruitvak van uw koelkast, zo ver mogelijk verwijderd van bananen.

Peren

Peren worden best bewaard op maximum 7° Celsius, in een vochtige omgeving, gescheiden van groenten en andere fruitsoorten.

Behandel peren met zachtheid. Te hard nijpen in de peren, of ze laten vallen, of er iets op laten vallen, of er te zware dingen opstapelen, veroorzaakt blutsen, die pas na enkele uren zichtbaar zullen worden. Net op deze plekken zal het snelst bederf optreden.

TIP: bewaar ze in een plastic zak in het fruitvak van uw koelkast, zo ver mogelijk verwijderd van bananen.

Aardbeien

Aardbeien worden best slechts enkele dagen bewaard op maximum 7° Celsius (koelkast). Niet samen bewaren met gesneden groenten, zoals uien!

Aardbeien zijn kwetsbare vruchtjes. Zeker niets bovenop de aardbeien stapelen!

Kersen

U koopt kersen best in hoeveelheden die u in 1 à 2 dagen wenst te eten. Bewaar de kersen ongewassen in de koelkast (7° Celsius), want tijdens het wassen kunt u de vruchten beschadigen, waardoor sneller bederf zal optreden.

Bessen

U koopt bessen best in hoeveelheden die u in 1 à 2 dagen wenst te eten. Bewaar de bessen ongewassen in de koelkast (7° Celsius), want tijdens het wassen kunt u de vruchten beschadigen, waardoor sneller bederf zal optreden.
 
 
 

 

ads

   Montenakenweg 800 - 3800 Sint-Truiden - Belgium | T: +32 (0)11 69 34 11 | F: +32 (0)11 68 54 60
   BFV 2006 | Products | Disclaimer | Powered by prosite © 2023