pointer  
      Nederlands    Home 
appel aardbei peer bessen
Ik ben een consument > Hoe verbruiken ?

Hoe verbruiken ?

 

Appels

Eet appels fris, maar niet te koud, want dan gaat een groot deel van de smaak en het aroma verloren. Best is ze eventjes voor verbruik uit de koelkast te nemen. Echter niet te lang vooraf, want te warm zullen de appels hun "pit" verliezen.

Peren

Eet peren op kamertemperatuur. Best is ze enkele dagen (24 tot 72 uur) voor verbruik uit de koelkast te nemen en ze te laten narijpen bij 15 tot 18° Celsius. Onmiddellijk uit de koelkast komen immers de aroma's niet vrij!

Aardbeien

Verbruik de aardbeien zo snel mogelijk na aankoop. Spoel de vruchten net voor verbruik snel af onder koud stromend water, en dep ze af met huishoudpapier. Doe dit echter vooraleer je de kroontjes verwijdert, anders gaan de vruchten teveel water opnemen en verliezen ze hun aroma.

Kersen

Verbruik de kersen zo snel mogelijk na aankoop, op kamertemperatuur. Neem ze 2 tot 3 uur voor verbruik uit de koelkast: te koud komen de aroma's niet vrij. Spoel de vruchten net voor verbruik snel af onder koud stromend water, en dep ze af met huishoudpapier. Doe dit echter vooraleer je de steeltjes verwijdert, anders gaan de vruchten teveel water opnemen en verliezen ze hun aroma.

Bessen

Verbruik de bessen zo snel mogelijk na aankoop. Spoel de vruchten net voor verbruik snel af onder koud stromend water, en dep ze af met huishoudpapier. Doe dit echter vooraleer je de kroontjes verwijdert, anders gaan de vruchten teveel water opnemen en verliezen ze hun aroma.

 

ads

   Montenakenweg 800 - 3800 Sint-Truiden - Belgium | T: +32 (0)11 69 34 11 | F: +32 (0)11 68 54 60
   BFV 2006 | Products | Disclaimer | Powered by prosite © 2023