pointer  
      Nederlands    Home 
appel aardbei peer bessen
Ik ben een consument > Over BFV

Over BFV

Marktleider in België
en
trendsetter
in Europa
Dat is niet vanzelf
gegroeid

De BFV is een coöperatie van 1200 fruittelers.
GLOBALGAP is het standaard lastenboek. Zowel kleine als grote volumes
die voldoen aan de GAP-standaard zijn 100% traceerbaar en voedselveilig
.

Leider in : Jonagold - Jonagored - Conférence - Kersen

Ons assortiment :

 • Appels: Jonagold - Jonagored - Golden Reinders - Boskoop - Braeburn - Pinova
 • Nieuwe variëteiten: Joly Red - Belgica - Greenstar 
 • Peren: Conférence - Doyenné du Comice - Durondeau - Alexander Lucas
 • Nieuwe variëteit: Sweet Sensation
 • Aardbeien: Elsanta - Darselect
 • Nieuwe variëteiten: Charlotte - Clery - Portola
 • Kersen: (sterk groeiend aanbod) Kordia - Lapins - Regina - Sweetheart
 • Bessen

Troeven:

 • Eigen zeer flexibele verpakkingslijnen
 • Fruit verkrijgbaar in elke verpakkingsvorm (paloks - kist - kleinverpakking)
 • BRC, IFS en QS gecertificeerd voor alle afdelingen
 • GLOBALGAP
   

Een samenwerking die vruchten afwerpt

Van de oprichting in 1990 tot vandaag heeft de Belgische Fruitveiling een enorme bloei gekend. Dat komt omdat wij samen met meer dan 1.200 fruittelers de krachten hebben gebundeld en de kosten nauwgezet beheersen. Tegelijk voeren wij een dynamische commerciële politiek en investeren wij in de meest vooruitstrevende apparatuur voor koeling, voorsortering, verpakking en koopsystemen. Daardoor kunnen wij u een flexibele service, producten van uitmuntende kwaliteit en bijzonder aantrekkelijke prijzen aanbieden. Allemaal gezonde stimulansen voor uw groei. De resultaten die we oogsten kunnen dan ook tellen: de Belgische Fruitveiling staat aan de top van de Belgische fruitmarkt met een marktaandeel van meer dan 50%. En ongeveer 60% van de producten die wij uit het hele land aanvoeren wordt geëxporteerd.

Een hypermodern bedrijf met stevige vertakkingen

Onze hoofdzetel is stevig ingeplant in Sint-Truiden, in de provincie Limburg. Niet toevallig, want de streek rond Sint-Truiden is een van de meest geconcentreerde en gespecialiseerde fruitregio’s van Europa. In Sint-Truiden lokaliseren wij onze aanvoer, commercialisering, verpakking en administratie. Onze vestiging in Glabbeek staat in voor aanvoer, koeling en verlading. In Zoutleeuw hebben wij ons hypermodern voorsorterings- en koelcomplex ondergebracht en in Hannuit worden onze producten eveneens perfect koel gehouden.

Begin februari 2010 fusioneerde de Belgische Fruitveiling met de voormalige Veiling Profruco te Vrasene. Door deze fusie versterkt de BFV haar positie als marktleider in België. Het jaarlijks aanbod van peren komt hierbij op 120 miljoen kg. Dit betekent dat meer dan 53% van alle Belgische peren worden verhandeld door de BFV. De centrale ligging van onze afdeling in het Waasland, midden in de economische motor van België (Antwerpen, Gent, Brussel), vlak langs de E17 en op een boogscheut van de havens van Antwerpen, Gent, Vlissingen en Rotterdam, biedt aan kopers en fruittelers tal van logistieke voordelen en is een commerciële troef voor de Belgische Fruitveiling.

Waarom wij ons Belgisch noemen? Omdat wij niet alleen samenwerken met telers uit Limburg, maar ook uit de andere belangrijke Belgische productiegebieden: o.m. het Brabantse Hageland, het Oost-Vlaamse Waasland en Waals Haspengouw.

Sint-Truiden   Glabbeek   Zoutleeuw
St.Truiden   Glabbeek   Zoutleeuw

Hannuit

 

Hannuit   Vrasene

Zo zijn wij gegroeid

In 1952 ontstond de Sint-Truidense Fruitcentrale, een coöperatieve vereniging met 34 leden en een jaaromzet van € 329.698. Die omzet kende een explosieve groei tussen 1981 en 1989, van € 10.436.317 tot € 47.099.769. In 1946 werd in Brabant Veiling Hageland opgericht, een fruitveiling die later met de groentenveiling Veiling Hasselt fuseerde tot Veiling Demerland. In 1987 werd die fusie weer ongedaan gemaakt, maar de afdeling in Glabbeek werkte verder onder de naam Veiling Demerland. In 1989 boekte ze een fraaie jaaromzet van € 20 miljoen.  In 1990 bundelden de Sint-Truidense Fruitcentrale en Veiling Demerland hun krachten in een nieuwe vennootschap: de Belgische Fruitveiling. Een fusie die van meet af aan vruchten afwierp.

BFV in cijfers

De Belgische Fruitveiling cvba (BFV) is de grootste Belgische organisatie van fruittelers, met een binnenlands marktaandeel van 50%. De coöperatieve telt meer dan 1200 leden verspreid over de verschillende fruitteeltregio’s in België. De hoofdzetel is gevestigd te Sint-Truiden, midden in één van Europa’s belangrijkste fruitregio’s. De BFV heeft nog afdelingen te Glabbeek (aanvoer, verlading en koude opslag), Zoutleeuw (computergestuurde voorsortering en koude opslag), Hannuit (koude opslag) en Vrasene (aanvoer, verlading en koude opslag). Onze belangrijkste producten zijn appels, peren, aardbeien en kersen. Daarnaast verhandelen we ook nog een gans scala van inlandse bessen. Hierbij vindt u de aanvoer- en omzetcijfers.

 

De missie van de BFV

 1. Het creëren van een duurzaam inkomen voor haar leden-producenten door het vermarkten van hun productie in het daartoe meest geschikte handelskanaal.
 2. Klantentevredenheid waarborgen.
 3. Economisch verantwoord innoveren.
 4. De inzet van alle medewerkers op peil houden.
 5. Stipt aan alle gangbare ethische nomen en wettelijke richtlijnen inzake voedselveiligheid en leefmilieu tegemoetkomen.

 

Montenakenweg 800
3800 Sint-Truiden - Belgium
T: +32 (0)11 69 34 11
F: +32 (0)11 68 54 60
bfv@bfv.be

 

 
ads

   Montenakenweg 800 - 3800 Sint-Truiden - Belgium | T: +32 (0)11 69 34 11 | F: +32 (0)11 68 54 60
   BFV 2006 | Products | Disclaimer | Powered by prosite © 2023