
Recepten
Jonagoldappels gevuld met tonijn
Ingrediënten voor 4 porties:
- 4 TRUVAL Jonagold appels
- 1 citroen
- 1 blikje keurtonijn
- 1 blikje maïskorrels au naturel
- 4 eetlepels citroenmayonaise
- 1 zak bontgekleurde slamengeling
Werkwijze:
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hol de appels uit. Snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes en besprenkel het met citroensap. Meng de appelblokjes met de tonijn en de uitgelekte maïskorrels. Kruid het geheel en voeg mayonaise toe. Vul de appels met dit mengsel en serveer alles op een bedje van bontgekleurde sla.
Peer gevuld met Roquefort
Ingrediënten voor 2 porties:
- 2 sappige TRUVAL Conférenceperen
- 1 citroen
- 200g Roquefort
- 4 eetlepels slagroom
- peterselie, munt of aalbessen
Werkwijze:
Reinig de peren, snij ze in de lengte door en verwijder voorzichtig het klokhuis. Druppel er het sap van de citroen over. Duw de kaas fijn en schep de room er doorheen. Vul de holtes van de peer op met deze mousse. Garneren met peterselie, munt of aalbessen.
Aardbeienparfait
Ingrediënten voor 4 porties:
- 400g TRUVAL aardbeien
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 koffielepel vanillesuiker
- 2 dl yoghurt
- 160g Mascarponekaas
- 4 muntblaadjes
Werkwijze:
Aardbeien wassen en in 4 snijden. Mengen met de suiker en 20 min. laten trekken. Yoghurt mengen met Mascarponekaas. 4 coupes nemen en laag per laag vullen met aardbeien en yoghurt/Mascarponemengsel. Eindigen met het laatste deel aardbeien. Bovenaan 1 eetlepel yoghurt/Mascarponemengsel en garneren met een muntblaadje. Direct serveren.
Redlove appelmoes
Ingrediënten voor 4 porties:
- 1kg Redlove appels
- koffielepel kaneelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el gewone suiker (facultatief)
- 3 soeplepels rode wijn
Werkwijze:
Schil de appels, ontdoe van het klokhuis en snij ze in stukken. Doe de appelstukjes samen met 1 dl water en de koffielepel kaneel in een kookpot en breng aan de kook, zet het vuur dan zachter. Niet roeren tijdens het stoven. Na 14 minuten stoven, de appels fijn prakken, stukjes erin laten. Voeg er het zakje vanillesuiker bij. Indien gewenst verder op smaak brengen met gewone suiker.
Tip: geutje rode wijn geeft een extra fijne smaak!
Tip: Je kan dit recept combineren met gebakken bloedpens.
Redlove ganzenlever-peperkoek
(recept van Luc Bellings)
Ingrediënten voor 4 porties:
- 4 kg Redlove appels
- 4 schijven ganzenlever (ong 60 g)
- 1 soeplepel fijne suiker
- 3 dl porto (Ruby)
- 1/2 sneetje peperkoek
- 1/2 stengel citroengras
- klontje boter
- peper, zout, zeezout
- 8 blaadjes jonge rode zuring
Werkwijze:
Snij de appels in acht gelijke delen en draai ze in een tonvormpje (zoals pomme château). Stoof ze in een weinig boter en suiker mooi gaar. Saus: laat Ruby porto met peperkoek, citroengras, appelresten, peper en zout inkoken tot een mooie gladde saus. Bak de ganzenleverschijven 2 minuten aan iedere zijde in een hete pan zonder vetstof. Schik de appel en de gebakken ganzenlever op het bord. Garneer met takje rode zuring, schijfjes rauwe appel en een weinig zeezout. Lepel ten slotte de saus eromheen.
Bent u geïnteresseerd in leuke recepten met fruit? Check dan ook de website van lekker van bij ons
Of hebt u zelf een leuk receptje met inlands fruit ontwikkeld? En u wil het graag delen met andere liefhebbers? Geen probleem, contacteer ons per mail en wij zullen het graag opnemen, met bronvermelding.