pointer  
      Nederlands    Home 
appel aardbei peer bessen
Ik ben een consument > TRUVAL

TRUVAL

TRUVAL is het keurmerk van het beste inlandse fruit.
20% van het door de Belgische Fruitveiling verhandeld fruit beantwoordt aan de strenge eisen van dit absolute topmerk. TRUVAL is met immense voorsprong marktleider in België. De scherpste normen worden gehanteerd op het vlak van teeltmethodes, hygiëne, voedselveiligheid, interne kwaliteit van de vruchten (o.a. rijpheid, suikergehalte, hardheid) en de externe kwaliteit (o.a. gaafheid van de schil, kleur).

TRUVAL is het meest gecontroleerde merk. Alvorens in aanmerking te komen voor het label TRUVAL, wordt al ons fruit in elk stadium (van boom en bodem tot het afgewerkte product dat de Belgische Fruitveiling verlaat) zeer nauwgezet gecontroleerd. Deze controles gaan veel verder dan wat bij wet voorzien is. De telers van de Belgische Fruitveiling onderwerpen zichzelf vrijwillig aan extra controles op het vlak van productkwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne. Deze controles worden niet alleen door de veiling uitgevoerd, maar ook door erkende onafhankelijke labo's en controleorganismen.

TRUVAL-fruit is gegarandeerd een product van milieubewuste teelt. Daarnaast voldoen de producten ook aan de de eisen van de zogenaamde "geïntegreerde teelt". Dit behelst het inzetten van de natuurlijke vijanden van schadelijke insecten en andere schadelijke organismen. (bijvoorbeeld de nuttige lieveheersbeestjes eten de schadelijke bladluizen).

TRUVAL zal u op geregelde tijdstippen verrassen met leuke promotie-acties. In het verleden organiseerden we reeds acties rond een aantal Disney-thema's: Teigetje, Winnie de Poe, Sneeuwwitje, Belle en het Beest, de Leeuwenkoning. Ook met Carte d'Or van Unilever werkten we reeds samen.

TRUVAL-fruit zit boordevol vitaminen A, B en C. Dat fruit een hoofdrol opeist in een evenwichtige voeding, hoeven we u niet meer te vertellen. Wist u echter dat het wetenschappelijk bewezen is dat appels preventieve eigenschappen bezitten tegen allerlei kankers. Idem dito voor hart- en vaatziekten. Britse wetenschappers stelden zelfs vast dat het eten van appels de longinhoud positief beïnvloedt.

Vraag in uw supermarkt of uw speciaalzaak naar TRUVAL-fruit! U zal er wel bij varen.

 

 
ads

   Montenakenweg 800 - 3800 Sint-Truiden - Belgium | T: +32 (0)11 69 34 11 | F: +32 (0)11 68 54 60
   BFV 2006 | Products | Disclaimer | Powered by prosite © 2023